aplikáciu tiktok

Aplikáciu TikTok zakázal prvý štát v USA pod hrozbou 10 000 dolárovej pokuty

Podľa Wall Street Journal nový návrh zákona má úplne zakázať TikTok v štáte Montana od 1. januára 2024. S týmto zákonom sa Montana stala prvým štátom v USA, ktorý celoštátne zakázal aplikáciu TikToku.

“Montana ako prvý štát v USA zakázala aplikáciu TikTok, pod hrozbou pokuty 10 000 dolárov.“

Podľa zákona bude spoločnosti ByteDance zakázané prevádzkovať akúkoľvek formu aplikácie TikTok v Montane. Každý, kto poruší zákon, bude pokutovaný sumou 10 000 dolárov za každé porušenie denne. Táto pokuta by však nebola zaplatená TikTok používateľom, ale samotnou spoločnosťou ByteDance. Akýkoľvek obchod s aplikáciami, ktorý bude distribuovať aplikáciu po zákaze, bude tiež pokutovaný, vrátane Apple a Google.

Aj keď zákon získal všetku potrebnú podporu v Montane, očakávajú sa právne výzvy v priebehu nasledujúcich siedmich mesiacov. Právni experti očakávajú, že čokoľvek sa stane v Montane, stanoví precedens pre zvyšok Spojených štátov. Federálna vláda USA zakázala aplikáciu TikTok na vládnych zariadeniach, ako aj mnoho ďalších krajín po celom svete.

Montana sa vyjadrila, že chce byť vedúcim štátom v boji proti TikToku v Spojených štátoch. Napríklad generálny prokurátor štátu opísal TikTok ako „nástroj, ktorým čínska vláda sleduje obyvateľov Montany“. Apple a Google sa zatiaľ verejne nevyjadrili k tomuto zákonu, aj čo by sa dialo keby boli zodpovední za pokuty vo výške 10 000 dolárov za každé porušenie.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: