apple plánuje

Apple plánuje prechod na novú generáciu dislejov do roku 2027

V roku 2027 spoločnosť Apple plánuje pravdepodobne používať QD-OLED alebo WOLED panely pre 32-palcové a 42-palcové displeje, pre budúce modely iMac alebo externé displeje.

“Apple plánuje prechod na technológiu OLED pri takmer všetkých svojich zariadeniach do roku 2027.“

Podľa výskumného ústavu pre technológie Omdia Apple plánuje do roku 2027 prechádzať takmer pri všetkých svojich modeloch iPadov, MacBookov a externých displejov na OLED displeje. Najnovšie prognózy tvrdia, že celosvetové dodávky OLED displejov sa zvýšia z približne 9,7 milióna kusov v roku 2022 na viac ako 70 miliónov kusov v roku 2028. Väčšina tohto rastu bude poháňaná notebookmi, ale počet OLED tabletov sa tiež v tomto období výrazne zvýši.

Hlavným prispievateľom k očakávanému nárastu má byť rozšírené používanie OLED displejov od spoločnosti Apple v rámci svojich zariadení. V súlade s inými špekuláciami Omdia verí, že Apple začne používať OLED panely pre iPad pri nových modeloch iPad Pro už v budúcom roku, po ktorých bude nasledovať OLED MacBook Pro v roku 2026. Do roku 2026 bude Apple takmer úplne odstraňovať LCD a mini-LED displeje na mobilných zariadeniach. Správa tiež spomína zložiteľný 20-palcový model iPad Pro s OLED displejom v tomto časovom rámci.

V roku 2027 bude Apple zrejme používať QD-OLED alebo WOLED panely pre 32-palcové a 42-palcové displeje, pravdepodobne pre budúce modely iMacov alebo externých displejov. Pro Display XDR je jediný existujúci produkt od Apple s 32-palcovým displejom a momentálne neexistuje žiadne zariadenie s 42-palcovým displejom.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: