nový mac pro M2 ilus

Apple predstavil nový Mac Pro M2. Čo o ňom zatiaľ vieme?

Apple odhalil nový Mac Pro M2 Ultra, ktorý podľa vyjadrenia spoločnosti bol navrhnutý pre profesionálnych používateľov. Čo nové prináša?

“Nový Mac Pro bude vybavený čipom M2 Ultra a malo by sa jednať o najvýkonnejší počítač, ktorý bol predstavený spoločnosťou Apple.“

Oproti najvýkonnejšiemu modelu Mac Pro s Intelom je podľa Apple až štvornásobne výkonnejší a ponúka skvelé možnosti pripojenia. Súčasťou je až osem portov Thunderbolt 3, konektory pre grafické karty a ďalšie rozhrania. Nový Mac Pro M2 je možné vybaviť až 192 GB pamäťou RAM, 24-jadrovým procesorom a 76-jadrovou grafickou kartou. Okrem toho obsahuje aj 32-jadrový neural engine, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, dva HDMI porty s podporou rozlíšenia až 8K a dvojitý 10 Gb Ethernet.

Samozrejmosťou je konektor pre slúchadlá a trojica portov USB-A. Apple vybavil nový Mac Pro M2 šiestimi slotmi PCIe 4. generácie a podporu až osemnástich displejov Pro Display XDR. Vďaka vylepšeniam a novému čipu je schopný spracovávať 3D simulácie s až trojnásobne vyššou rýchlosťou. Mac Pro je vyrobený zo 100% recyklovaných materiálov a ponúka vyššiu energetickú účinnosť v porovnaní so svojimi predchodcami.

Cena začína pre americký trh na 6999 dolároch, čo je veľmi pekná čiastka za tak výkonný stroj. Realita je však taká, že pokiaľ budete chcieť nový Mac Pro nakonfigurovať podľa svojich predstáv, dostanete sa na úplne iné sumy. Na oficiálne ceny pre náš trh si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Hneď ako budú známe budeme Vás infomovať.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: