apple vr

Apple VR/AR Headset by mal lepší vo všetkých aspektoch oproti konkurencii

Časopis Wall Street Journal vo svojom piatkovom vydaní opísal, na čo sa možno tešiť v súvislosti s dlho očakávaným Apple VR/AR headsetom. Potvrdil niektoré detaily, ktoré o ňom už predtým uviedli Mark Gurman z agentúry Bloomberg a Wayne Ma z agentúry The Information.

“Apple VR/AR headset by mal byť oproti konkurencii lepší vo všetkých aspektoch. To aspoň tvrdí správa od Wall Street Journal.“

Podľa správy má byť Apple VR/AR headset predstavený na konferencii WWDC v júni a mnoho prezentácií na konferencii sa bude týkať vývoja softvéru pre headset. No masová produkcia headsetu nebude zahájená až do septembra kvôli meškaniu výroby. Apple predpokladá, že headset bude mať produkčné problémy, avšak neuviedol žiadne konkrétne detaily.

Headset bude mať interný displej pre virtuálnu realitu a externé kamery na zobrazovanie skutočného sveta s augmentovanou realitou. Táto kombinácia sa nazýva „mixed reality“. Ďalšie potvrdené detaily sú, že headset bude dosť nekonvenčný v porovnaní s väčšinou iných produktov od Applu, bude stáť okolo 3000 dolárov a bude obsahovať externý batériový pack.

Medzi hlavné výhody headsetu budú zrejme patriť podpora FaceTime, Apple Fitness+ a hry. Nie je ešte jasné, aké bude jeho najväčšie pozitívum, no jeho schopnosti výrazne prekračujú konkurenciu, podľa zdrojov citovaných v správe. Apple headset ponúkne vyššiu úroveň výkonu ako niektoré konkurenčné zariadenia, ako napríklad Quest Pro headset od firmy Meta, ktorá patrí pod Facebook.

 
 

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: