apple homekit

Budúcnosť Apple HomeKit by mohla byť zaujímavá

Budúca verzia systému Apple HomeKit bude môcť sledovať, kde sa nachádzajú ľudia v domácnosti a učiť sa zvyky používateľov, aby zistila, kedy má automaticky vykonať akcie bez toho, aby ste museli požiadať Siri.

“Budúcnosť Apple Homekit by mohla byť s pomocou strojové učenia zaujímavá. HomeKit by sa mohol naučiť sledovať pohyb užívateľov v domácnosti a na jeho základe vykonávať akcie automaticky.“

Senzory teploty a vlhkosti v novom HomePode a po aktualizácii aj v HomePode Mini sú navrhnuté tak, aby sa dali používať ako súčasť automatizovaných systémov. Práve teraz si môžete vytvoriť skratku, ktorá určí, že ak vnútorná teplota klesne pod určitú hodnotu, chcete zapnúť kúrenie. To však vyžaduje vykurovacie zariadenie, ktoré môžete ovládať na diaľku, alebo možno len inteligentnú zásuvku a zariadenie HomePod. Novo udelený patent, naznačuje, že Apple chce od toho upustiť. Namiesto toho, aby ste museli vytvárať Shortcut alebo nastavovať automatizáciu HomeKit, Apple chce, aby sa to všetko jednoducho stalo automaticky.

Spoločnosť Apple nechce používateľa zbaviť rozhodovania o zapnutí kúrenia alebo svetla, ale skôr ho chce zbaviť akejkoľvek námahy. Patent má viac ako 17 000 slov, a hoci veľká časť z nich sa prirodzene týka súkromia, väčšina sa týka presného zisťovania prítomnosti používateľa. Ako je to typické pre patent, ktorý sa snaží pokryť čo najširšiu myšlienku, je trochu nejasný v konkrétnostiach. Ale ak strojové učenie už dokáže poskytovať služby, ako je napríklad prezentácia kalendára ráno mohlo by pomôcť aj pri Apple HomeKit pri určení polohy užívateľa.

apple homekit

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: