dizajnér apple

Ďalší dizajnér Apple odchádza do OpenAI

Dizajnér Apple Tang Tan, ktorý je podpredsedom spoločnosti Apple pre dizajn produktov, sa chystá pridať k dizajnérskej spoločnosti Jonyho Ive, LoveFrom, aby navrhoval hardvérové produkty pre OpenAI, ako informuje Bloomberg.

„Ďalší dizajnér Apple opúšťa Californského giganta a pridáva sa k Jony Iveovi pri príprave produktov pre OpenAI.“

Celkom 14 členov Iveho bývalého dizajnérskeho tímu v Apple, vrátane Tan-a, opustilo spoločnosť. V Apple zostáva len približne šesť dizajnérov, ktorí sa kedysi hlásili Iveovi. Ive, tiež bývalý dizajnér Apple, vzal so sebou do LoveFrom viac dizajnérov z Apple, než ich v Apple zostalo. Doposiaľ sa k Iveovej novej dizajnérskej firme pridalo viac ako 20 bývalých zamestnancov Apple, vrátane dizajnérov Marca Newsona a Shota Aoyagiho.

Podľa agentúry Bloomberg predstavuje Iveova práca pre OpenAI jedno z jeho „najambicióznejších snažení“ od jeho odchodu z pozície dizajnéra Apple. Snaží sa túto snahu premeniť na novú spoločnosť, pričom súčasné úsilie sa zameriava na nábor talentov a vytváranie konceptov. V pozícii dizajnéra bol Tan zodpovedný za dizajn iPhone, Apple Watch, príslušenstva a akustických zariadení ako sú AirPods. Správy o jeho odchode sa objavili už skôr tento mesiac.

Tan bude viesť hardvérové inžinierstvo na projekte OpenAI, zatiaľ čo bude pracovať v LoveFrom. O hardvérových ambíciách OpenAI sa zatiaľ veľa nevie, ale Bloomberg tvrdí, že projekty vo fáze konceptu zahŕňajú zariadenia pre domácnosti. Tan oficiálne odchádza z Apple vo februári, ale jeho zodpovednosti už boli rozdelené medzi jeho nástupcov.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: