gemini od google

Apple počíta s Gemini od Google v budúcnosti, dohoda však ešte nepadla

Hoci Apple bude pravdepodobne spolupracovať s OpenAI na implementácii AI funkcií do iOS 18, nevylučuje ani možnosť integrácie Gemini od Google do iOS v budúcnosti.

„Gemini od Google by mohla byť do operačných systémov od Apple pridaná až neskôr. Prednosť dostanú AI technológie od OpenAI.“

Táto flexibilita by umožnila Apple využívať rôzne AI nástroje podľa potreby, či už Gemini od Google alebo ChatGPT od OpenAI. Apple pristupuje k týmto partnerstvám selektívne, čo znamená, že sa nebude otvárať všetkým vývojárom. Spoločnosť tiež pracuje na vlastnom AI modeli nazvanom Ajax, ktorý sa zameriava na analýzu textu, inteligentné odpovede a sumarizácie priamo na zariadení používateľa. Tieto technológie by mali zlepšiť používateľskú skúsenosť a ponúknuť nové funkcie priamo v systéme iOS.

Očakáva sa, že Apple na konferencii WWDC predstaví aj ďalšie AI nástroje a vylepšenia, ktoré by mali ešte viac integrovať umelú inteligenciu do ich ekosystému. Týmto krokom Apple potvrdzuje svoj záväzok prinášať inovatívne riešenia a udržiavať si konkurencieschopnosť na trhu s mobilnými zariadeniami.

Spolupráca s OpenAI je len jedným z krokov v širšej stratégii Apple, ktorá sa sústredí na zlepšovanie schopností ich zariadení pomocou najmodernejších technológií umelej inteligencie. Zostáva sledovať, aké ďalšie novinky Apple prinesie v oblasti AI v blízkej budúcnosti.

 

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: