ios 16.3

iOS 16.3, WatchOS 9.3, MacOS Ventura 13.2 a iné OS boli oficiálne vydané

Spoločnosť Apple dnes vydala očakávaný update iOS 16.3,. Tretiu veľkú aktualizáciu operačného systému iOS 16, ktorý prvýkrát vyšiel v septembri. iOS 16.3 prichádza viac ako mesiac po uvedení iOS 16.2, aktualizácie, ktorá pridala aplikáciu Freeform, Apple Music Sing, Advanced Data Protection a ďalšie.

Aktualizácie sa dočkal aj iPadOS, ktorý si široká verejnosť od dnešného dňa môže naištalovať už vo verzii iPadOS 16.3.

Tak isto bola vydaná verzia watchOS 9.3. Tretiu veľká aktualizáciu operačného systému watchOS 9, ktorý bol prvýkrát uvedený na trh v septembri. watchOS 9.3 prichádza viac ako mesiac po aktualizácii watchOS 9.2, ktorá pridala novú funkciu Workout a optimalizáciu detekcie pádu.

Apple nevynechal ani systém Mac. macOS Ventura 13.2, druhá veľká aktualizácia operačného systému macOS Ventura, bola dnes tiež vydaná pre verejnosť.

“iOS 16.3 a watchOS 9.3, iPadOS 16.3 a macOS 13.2 boli práve vydané pre verejnosť.“

Pozriete sa v stručnom zozname čo prinášajú jednotlivé verejne aktualizácie operačných systémov od Apple. Začnim asi najpopulárnejším iOS 16.3.

– Podpora pre bezpečnostné kľúče pre Apple ID umožňujú používateľom posilniť bezpečnosť svojho konta tým, že v rámci procesu prihlasovania pomocou dvojfaktorového overovania na nových zariadeniach použíjú fyzický bezpečnostný kľúč

– Podpora pre HomePod (2. generácia)

– Nová tapeta Unity, ktorá je venovaná histórii a kultúre afroameričanov v rámci osláv Black History Month

– Núdzové volania SOS teraz vyžadujú podržanie bočného tlačidla s tlačidlom na zvýšenie alebo zníženie hlasitosti a následné uvoľnenie, aby sa zabránilo neúmyselným núdzovým volaniam

– Oprava problému v aplikácii Freeform, keď sa niektoré ťahy kresby vytvorené ceruzkou Apple Pencil alebo prstom nemuseli zobraziť na zdieľaných tabuliach

– Vyriešenie problému, pri ktorom sa tapeta na uzamknutej obrazovke môže zobraziť čierna

– Oprava problému, pri ktorom sa počas prebúdzania iPhonu 14 Pro Max môžu dočasne objaviť vodorovné čiary

– Oprava problému, pri ktorom widget na uzamknutej obrazovke Domov nezobrazuje presne stav aplikácie Domov

– Oprava problému, pri ktorom Siri nemusí správne reagovať na hudobné požiadavky

– Oprava problému, keď požiadavky Siri v CarPlay nemusia byť správne pochopené


ios 16


Pri počítačoch Mac a ich operačnom systéme sa v tejto aktualizácii tak isto neobjaví veľa noviniek. Aktualizácia nesie označenie MacOS ventura 13.2. Táto aktualizácia prichádza viac ako mesiac po aktualizácii macOS Ventura 13.1, ktorá pridala aplikáciu Freeform a ďalšie zmeny. Aké sú teda zmeny v najnovšej 13.2 verzii?

– Podpora pre bezpečnostné kľúče pre Apple ID, ktoré umožňujú používateľom posilniť zabezpečenie svojho konta tým, že na prihlásenie vyžadujú fyzický bezpečnostný kľúč.

– Oprava problému v aplikácii Freeform, pri ktorom sa niektoré ťahy kresby vytvorené ceruzkou Apple Pencil alebo prstom nemusia zobrazovať na zdieľaných tabuliach

– Oprava problému, pri ktorom VoiceOver môže počas písania prestať poskytovať zvukovú spätnú väzbu


Rapid Security Response nové modely mac

Ďalšia aktualizácia, ktoré je od dnes dostupná pre verejnosť je nový update pre inteligentné hodinky Apple Watch. Jedná sa o systém s označením WatchOS 9.3. Tu sa ale veľa noviniek nekoná.

– Nový WatchFace pri príležitosti Black History Month

– Oprava chýb a zvýšenie stability systému

ios 16.3

Posledná aktualizácia, ktorá stojí za zmienku je aktualizácia pre zariadenia iPad. Jedná sa o verziu iPad OS 16.3 a taktiež prináša skoro identické zmeny ako pri iOS 16.3.

– Bezpečnostné kľúče Apple ID umožňujú používateľom posilniť zabezpečenie svojho konta tým, že v rámci dvojfaktorového prihlasovania v nových zariadeniach vyžadujú fyzický bezpečnostný kľúč.

– Podpora pre HomePod (2. generácia)

– Oprava problému v aplikácii Freeform, pri ktorom sa niektoré ťahy kresby vytvorené ceruzkou Apple Pencil alebo prstom nemusia zobrazovať na zdieľaných tabuliach.

– Oprava problému, pri ktorom Siri nemusí správne reagovať na hudobné požiadavky.

iOS 16.3, WatchOS 9.3, MacOS Ventura 13.2 a iné OS boli oficiálne vydané Flash Správy | iOS | ios 16.3 ios 16.3

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: