iphone se

iPhone SE a jeho budúcnosť? Apple s ním už asi nepočíta

Podľa analytika Ming-Chi Kuo spoločnosť Apple informovala dodávateľov, že zrušila plány na vydanie štvrtej generácie iPhone SE v roku 2024.

Kuo v predchadzajúcich vyjadreniach uviedol, že štvrtá generácia iPhonu SE bude zrušená alebo odložená, teraz je však pevne presvedčený, že zariadenie bolo úplne zrušené.

“Ak ste fanúšikom modelovej rady iPhone SE táto správa Vás asi nepoteší. Apple sa podľa analytika Kua rozhodol tento produkt úplne zrušiť.”

 

 

V dnešnom príspevku na portáli Medium Kuo uviedol, že Apple plánoval predstaviť svoj prvý vlastný 5G čip v štvrtej generácii iPhonu SE, ale to sa už zrejme nestane, keďže zariadenie je zrejme zrušené. Namiesto toho Kuo uviedol, že je pravdepodobné, že Apple sa bude v roku 2024 naďalej spoliehať na Qualcomm v oblasti 5G čipov, a to aj pre sériu iPhone 16.

Kvôli obavám, že výkon vlastného pásmového čipu nemusí byť na úrovni čipu spoločnosti Qualcomm, spoločnosť Apple pôvodne plánovala uviesť svoj základný pásmový čip na trh v roku 2024 a osadiť nim low-endový iPhone SE 4. Na základe tohto testu by sa Apple rozhodol či  iPhone 16 bude používať Apple pásmový čip. Zrušenie iPhonu SE 4 však výrazne zvýšilo šance spoločnosti Qualcomm zostať výhradným dodávateľom základných pásmových čipov pre nový rad iPhone 16 v 2024.

 

Tretia generácia iPhonu SE bola vydaná v marci minulého roka a je vybavená modemom Qualcomm Snapdragon X57 pre 5G. Očakáva sa, že modely iPhone 15 budú používať modem Snapdragon X70, zatiaľ čo modely iPhone 16 by mohli používať zatiaľ neoznámený Snapdragon X75. Aký bude osud low-end iPhonu si ešte musíme počkať.


iphone se

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: