predaj apple vision pro, lacnejšie vision pro

Lacnejšie Vision Pro by malo byť predstavené do konca 2025

Podľa nedávnych správ Apple pozastavil vývoj Vision Pro 2 a namiesto toho sa zameriava na lacnejšie Vision Pro, ktoré by malo príjsť v roku 2025.

„Lacnejšie Vision Pro by sme mohli vidieť do konca roka 2025.“

Toto rozhodnutie prichádza po tom, ako spoločnosť oznámila prvé medzinárodné rozšírenie dostupnosti Vision Pro a ukázala nové softvérové funkcie pre platformu visionOS 2. Aj keď nie je jasné, na akej cenovej úrovni sa bude lacnejšie Vision Pro pohybovať, očakáva sa, že jeho cena bude nižšia ako 3 500 dolárov, čo je počiatočná cena Vision Pro. Predpokladá sa, že Apple sa bude snažiť o cenu okolo 1 500 dolárov, čo je približne cena high-end iPhonu.

Pôvodne mala rada Vision zahŕňať niekoľko modelov, pričom druhá generácia Vision Pro mala byť uvedená spolu s lacnejšou variantou. Zdá sa však, že v súčasnosti sa Apple sústredí výhradne na vývoj lacnejšieho modelu. Počet zamestnancov pridelených na vývoj druhej generácie Vision Pro postupne klesal v priebehu posledného roka, pretože pozornosť sa presunula na lacnejšiu verziu.

Lacnejšie Vision Prol však čelí technickým výzvam. Apple sa snaží znížiť cenu zariadenia bez toho, aby príliš ovplyvnil používateľskú skúsenosť. Zároveň chce, aby bol headset ľahší, keďže váha bola jednou z najväčších kritík hardvéru Vision Pro. Hoci je možné, že Apple v budúcnosti obnoví práce na druhej generácii Vision Pro, momentálne je prioritou vývoj dostupnejšieho modelu. 

Tento krok môže odrážať zmenu stratégie Apple, ktorý sa snaží konkurovať zariadeniam ako Meta Quest a prilákať širšie spektrum zákazníkov.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: