mac pro m2

Mac Pro ostáva ako jediný Mac s Intel procesormi

Po včerajšom oznámení nového Macu Mini M2, ktorý nahradil a vyradil z ponuky  predchádzajúci model s procesorom Intel, je teraz Mac Pro jediným Macom v aktuálnom produktovom rade spoločnosti Apple, ktorý stále používa procesor Intel.

“Mac Pro ostáva jediným počítačom z rady Mac, ktorý bude vybavený procesorom od spoločnosti Intel.”

Predchádzajúci rad Macov Mini pozostával z Macu Mini M1, ktorý bol ohlásený v novembri 2020 a z už vyradeného modelu s procesorom Intel. Spoločnosť Apple v júni 2020 uviedla, že prechod na silicone Apple bude trvať približne dva roky. Zatiaľ čo Apple prešiel na vlastné procesory v MacBooku Air, MacBooku Pro, iMacu a teraz aj úplne v Macu Mini, Mac Pro na tento prechod ešte len čaká.


Viceprezident spoločnosti Apple pre hardvérové inžinierstvo John Ternus na marcovom podujatí spoločnosti naznačil, že na novom Macu Pro s procesorom od Apple sa stále pracuje. V súčasnosti je najvyšším modelom Macu s procesorom vlastnej výroby, Apple Mac Studio s čipom M1 Ultra. Apple vraj niekedy v tomto roku oznámi Apple silicone Mac Pro, ale napriek špekuláciám bude mať nový model pravdepodobne rovnaký dizajn ako počítač z roku 2019.

 

mac pro

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: