meta chatbot

Meta mala záujem o implementovanie Meta Chatbota do iOS 18

Spoločnosť Meta mala záujem integrovať svojho Meta chatbota do nového operačného systému iOS 18, avšak spoločnosť Apple tento návrh odmietla.

„Meta chatbot nebude implementovaný do iOS 18, kvôli obavám Apple o súkromie používateľov.“

Agentúra Bloomberg informovala, že spoločnosť Apple „pred niekoľkými mesiacmi“ zrušila plán na začlenenie Meta chatbota do svojho systému, pričom jedným z dôvodov bol nesúhlas s politikou ochrany osobných údajov spoločnosti Meta. Na konferencii WWDC 2024 Apple oznámil spoluprácu s OpenAI, ktorá umožní integráciu ChatGPT do Siri a Apple Intelligence v systéme iOS 18. Táto integrácia bude fungovať tak, že keď Siri nebude schopná odpovedať na otázku, používatelia budú môcť využiť ChatGPT na získanie odpovede.

Apple plánuje rozšíriť túto funkcionalitu o ďalšie AI platformy, aby si používatelia mohli vybrať tú, ktorá im najviac vyhovuje. Spoločnosť Apple zvolila OpenAI ako prvého partnera kvôli schopnostiam ChatGPT, pričom budúce plány zahŕňajú aj spoluprácu so spoločnosťou Google. Apple Intelligence bude dostupná v rámci aktualizácií iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia ešte tento rok. Najskôr bude podporovaná v americkej angličtine na iPhone 15 Pro a zariadeniach s čipom M1 alebo novším. Postupne bude podpora rozšírená aj na ďalšie jazyky a regióny.

Odmietnutie partnerstva so spoločnosťou Meta a ich Meta chatbota je čiastočne dôsledkom rozdielov v prístupe k ochrane osobných údajov. Apple zdôrazňuje svoju oddanosť súkromiu používateľov a považuje toto za kritický faktor pri výbere partnerov. Zároveň sa Apple snaží o to, aby jeho umelej inteligencie poskytovala vysokú úroveň bezpečnosti a spoľahlivosti.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: