microled farba iphone

MicroLED ako začiatok samostatnosti Apple?

Od roku 2024 plánuje Apple používať vlastné displeje, ktoré si sám navrhuje pre mobilné zariadenia iPhone, Apple Watch a iPad. Prechod spoločnosti Apple sa začne s high-endovými hodinkami Apple Watch Ultra koncom roka 2024 alebo začiatkom roka 2025, pričom toto zariadenie bude využívať technológiu displeja microLED.

“Apple by mohol byť technologiou MicroLED o krok bližšie k samostatnosti v rámci displejov pre svoje zariadenia.”

Po zavedení displejov microLED v hodinkách Apple Watch ich Apple rozšíri na iPhone a ďalšie zariadenia. Displeje bude pravdepodobne vyrábať externý dodávateľ, ale navrhne ich spoločnosť Apple. Podľa agentúry Bloomberg spoločnosť Apple vyvíja veľké úsilie vyrábať viac vlastných komponentov pre iPhony, iPady a počítače Mac, aby nemusela spolupracovať s toľkými dodávateľmi komponentov. Apple zatiaľ vyvíja vlastné čipy série A a M pre iPhony, iPady a počítače Mac. Pracuje aj na modemových čipoch a ďalších bezdrôtových čipoch, ktoré mu umožnia ukončiť vzťahy s dodávateľmi, ako sú Qualcomm a Broadcom.

Apple už testuje displeje microLED pre hodinky Apple Watch a táto technológia prinesie jasnejšie a živšie farby spolu s lepšími pozorovacími uhlami. Spoločnosť pôvodne plánovala prejsť na displeje microLED už v roku 2020, ale bolo potrebné prekonať technické problémy. Apple plánoval použiť túto technológiu aj pre väčšie displeje ale z dôvodu vysokých nákladov sa rozhodol zamerať najprv na hodinky Apple Watch. Apple vynaložil na vývoj technológie displejov niekoľko miliárd dolárov a prechod je vraj jedným z najkritickejších projektov spoločnosti Apple.

Apple Watch Ultra All

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: