nová apple pencil 3

Nová Apple Pencil bude spolupracovať s Apple VR/AR Headsetom

Spoločnosť Apple predložila patent, ktorý umožní používať zatiaľ nevydanú ceruzku Apple Pencil ako herný ovládač vo VR. Podľa informácii získaných webom Patently Apple, patent podrobne opisuje, ako sa virtuálna postava bude ovládať rôznymi ťuknutiami, otočeniami, prevráteniami a inými gestami. To by sa mohlo týkať viacerých hier pre Apple VR a rozhodne to znie zaujímavo.

“Apple pencil by v budúcnosti mohla poslúžiť ako ovládač pre AR/VR headset od apple. Pomocou pencil by ste ovládali hry alebo interagovali s predmety vo VR/AR.“

Patent ďalej odhaľuje množstvo rôznych senzorov v novej ceruzke Apple Pencil, ktoré by umožnili ovládacie gestá. Zvýšil sa počet dotykových plôch, ktoré sa spoliehajú na haptiku a iné pohyby na ovládanie rôznych aspektov hier. Zdá sa, že Apple Pencil budete môcť používať aj na interakciu s fyzickými objektmi v hre. Metódy ovládania Apple Pencil neboli jedinou vecou v najnovšom patente.

Viac sa tu píše aj o ovládaní pohľadom, ktoré vám umožní ovládať hry pohybmi očí. To by mohlo byť naozaj zaujímavé pre závodné hry alebo hry z pohľadu prvej osoby, kde by ste sa mohli viac pozerať okolo seba a interagovať s objektmi v hre bez toho, aby ste sa museli toľko hýbať. O novom Apple AR/VR headsete sa hovorí už dlho a vyzerá čoraz pravdepodobnejšie, že sa v blízkej dobe objaví. Takéto patenty ukazujú, že sen o Apple VR je stále živý, aj keď ho ešte nemáme v rukách.

apple pencil

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: