nový imac

Nový iMac? Kedy sa ho pravdepodobne dočkáme?

Apple sa v apríli 2021 rozhodol uvoľniť na trh nový iMac s veľkosťou 24 palcov, ktorý prináša výkonný čip M1 a štýlový, ultratenký dizajn. Kedy sa dočkáme jeho nástupcu?

“Nový iMac by mal príjsť na začiatku roka 2024 a mal by obsahovať čip M3.“

Tento iMac je momentálne jediným dostupným modelom od spoločnosti Apple, keďže staršie verzie iMac a iMac Pro s procesormi Intel boli z ponuky vyňaté v posledných rokoch. V nedávnom Power On bulletine od Marka Gurmanna z agentúry Bloomberg sa potvrdzuje, že Apple nemá v pláne vydávať nový iMac s čipom M2. Namiesto toho si spoločnosť vyhradila čas na vývoj nového modelu, ktorý bude mať procesor M3.

Gurman predpokladá, že čip M3 bude mať podobný počet jadier CPU a GPU ako M2, avšak očakáva sa, že bude využívať 3 nm proces výroby od spoločnosti TSMC. Toto vylepšenie by malo priniesť výrazný nárast výkonu a energetickú účinnosť. Všetky súčasné kremíkové čipy od Apple pre počítače Mac sa vyrábajú na základe 5nm procesu TSMC.

Gurman predpokladá, že nový iMac by mal byť uvedený na trh na začiatku roku 2024 a zrejme bude mať podobný dizajn ako súčasný model, ktorého ceny sa začínajú na 1299 dolároch. To znamená, že medzi aktualizáciami hardvéru by mal byť odstup približne tri roky.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: