nový iphone 15 pro

Čo prinášajú Nový iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max

Spoločnosť Apple na dnešnej Keynote predstavila svoje najnovšie smartfóny pre náročných používateľov, nový iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

“Nový iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro max prinášajú, USB-c Port, Dynamic Island, matný zadný panel, vylepšený fotomodul.“

Nový iPhone 15 Pro a Pro Max prichádzajú s titánovým rámom, ktorý má brúsenú povrchovú úpravu. Okrem elegantného vzhľadu tento materiál zabezpečuje aj vyššiu odolnosť a zníženie hmotnosti, čo prispieva k celkovému pohodliu pri používaní. Tieto smartfóny majú aj tvarované hrany pre lepší úchop a tenšie rámčeky okolo displeja. Najväčšou novinkou na týchto zariadeniach je tlačidlo Action Button, ktoré nahradilo klasický prepínač ticha. Tlačidlom Action Button používatelia môžu rýchlo prepínať medzi rôznymi režimami, vrátane zvonenia a ticha, s haptickou spätnou väzbou na signalizáciu zmeny. To umožňuje aj spustenie rôznych akcií, ako je nahrávanie hlasových poznámok, spustenie fotoaparátu, aktivácia obľúbených funkcií alebo spustenie skratky.

Nový iPhone 15 Pro a Pro Max je poháňaný čipom Apple A17 Pro, ktorý je vyrábaný 3-nanometrovým procesom. Tento čip ponúka výrazný nárast výpočtového výkonu, vrátane zvýšenia výkonu CPU o 10 % a výkonu GPU o 20 %. Obsahuje aj 16-jadrový neurónový engine pre strojové učenie, ktorý zvláda až 35 biliónov operácií za sekundu. A17 Pro prináša aj nový GPU s architektúrou shaderov navrhnutou spoločnosťou Apple, čo má zlepšiť výkon a efektivitu pri náročných aplikáciách a nových funkciách vykresľovania. To umožňuje aj hardvérovo akcelerovaný ray tracing a nové možnosti tieňovania Mesh, čo pridáva nové dimenzie vizuálnemu zážitku, vrátane hrania konzolových hier na vašom iPhonu.

Fotoaparát na iPhone 15 Pro bol tiež zlepšený, vrátane väčšieho snímača, nových možností pre slabé osvetlenie a škálu ohniskových vzdialeností. Teleobjektív ponúka 5-násobný optický zoom a kombinuje ho s pokročilou stabilizáciou obrazu a 3D posuvným snímačom pre presné zaostrovanie. Zariadenia majú port USB-C, čo otvára cestu pre rýchle nabíjanie a prenos dát. S rýchlosťou prenosu 10 Gb/s cez kábel USB 3 môžu používatelia rýchlo prenášať fotografie a video na iné zariadenia. Nový iPhone 15 Pro má tiež režim Portrét novej generácie a podporuje Wi-Fi 6E a nabíjanie Qi2.

Tieto modely sú dostupné vo viacerých farebných variantoch, vrátane Black Titanium, White Titanium, Blue Titanium a Natural Titanium. Cena začína na 999 dolároch za model iPhone 15 Pro s kapacitou pamäte 128 GB. Celkový balík nových funkcií a výkonu týchto smartfónov nám sľubuje ešte lepší zážitok z používania.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: