nový snapdragon x elite

Nový Snapdragon X Elite PC by mal byť o 21 % rýchlejší ako M3

Qualcomm tvrdí, že ich nový Snapdragon X Elite PC je o 21 % rýchlejší v multi-core výkone v porovnaní s najnovším čipom M3 od Apple.

„Nový Snapdragon X Elite PC procesror dosiahol v Geekbench testoch o 21% vyššie skóre ako čip M3 od Apple .“

Toto tvrdenie prišlo pri demonštrácii počítačov s novým čipom, kde kalifornský výrobca uviedol, že nový Snapdragon X Elite dosahuje v teste Geekbench skóre 15 300, zatiaľ čo Apple M3 dosahuje len 12 154. Napriek týmto číslam zostávajú otázky ohľadom tepelného profilu tohto nového čipu. Qualcomm však zvolil iný pohľad na výkon svojich počítačov poháňaných Snapdragon X Elite, pričom sa zamerala skôr na rýchlosť než na energetickú efektívnosť. Dôležitým ukazovateľom efektívnosti je však spotreba energie, ktorú Qualcomm nezverejnil, a tá môže mať vplyv na celkový dojem o výkonových schopnostiach.

Je dôležité porovnať aj dizajn chladenia medzi konkurenčnými zariadeniami. Zatiaľ čo základný MacBook Pro od Apple so čipom M3 obsahuje jeden ventilátor, nové modely M3 Pro a M3 Max využívajú duálny dizajn ventilátorov, aby dosiahli maximálny výkon pod zaťažením. Nový Snapdragon X Elite bol predstavený v októbri, krátko predtým, ako Apple oznámil nový rad MacBook Pro s čipmi M3.

Aj keď Qualcomm hovorí o lepšom výkone svojho čipu v porovnaní s konkurenciou, priznáva, že „hardware, je jediná vec, ktorú môžeme ovplyvniť,“ a poukazuje na odlišný operačný systém, pričom konštatuje, že „bežíme na Windows,“ zatiaľ čo Apple používa macOS, čo by mohla byť jeho výhoda.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: