passkeys od apple

PassKeys od Apple už môžete využiť aj v aplikácii TikTok

TikTok oznámil, že zavádza podporu pre PassKeys od Apple, čo umožní používateľom jednoduchší a bezpečnejší spôsob prihlasovania sa.

“PassKeys od Apple ako možnosť prihlásenia do aplikácie TikTok, by mali byť dostupné v pribehu totho mesiaca aj na našom území.“

Passkeys od Apple boli integrované do iOS s uvedením verzie iOS 16 a sú k dispozícii aj v iPadOS 16.1 a novších verziách, ako aj v macOS Ventura. Passkeys sú štandardom vyvinutým alianciou FIDO a konzorciom World Wide Web, čo znamená, že ich integrácia do TikToku bude fungovať nielen na zariadeniach Apple, ale aj na iných zariadeniach, ktoré podporujú túto funkciu.

Passkeys ponúkajú jednoduchší a zároveň bezpečnejší spôsob prihlasovania ako tradičné heslá. Používatelia môžu použiť svoj odtlačok prsta, sken tváre alebo kód PIN zámku obrazovky na prihlásenie sa do aplikácií a webových stránok rovnakým spôsobom, akým odomykajú svoje zariadenia. Aplikácie, ktoré používajú PassKeys, vrátane TikToku, nemajú prístup k žiadnym biometrickým údajom.

Passkeys sú tiež odolné voči online útokom, ako je phishing, čo ich robí bezpečnejšími ako napríklad jednorazové SMS kódy. TikTok plánuje zaviesť passkeys pre iOS v Ázii, Afrike, Austrálii a Južnej Amerike od tohto mesiaca a očakáva sa, že sa postupne rozšíria do ďalších geografických oblastí a operačných systémov. 

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: