samsung vs apple

Samsung opäť predbehol Apple v predaji smatfónov v USA

Podľa správy od CIRP predala spoločnosť Apple viac vlajkových smartfónov v USA než Samsung, aj keď Samsung celkovo predal viac telefónov.

„Samsung predáva viac smartfónov ako Apple, ale zákazníci Apple kupujú viac drahšie modely.“

Údaje za obdobie od apríla 2023 do marca 2024 ukazujú, že Samsung mal 38% podiel na trhu, zatiaľ čo Apple mal 33%. Avšak 64% predajov iPhonov tvorili vlajkové modely, zatiaľ čo u kórejskej firmy to bolo len 42%. Apple tak generuje viac príjmov z predaja prémiových zariadení. Správa tiež ukázala, že zatiaľ čo staršie a lacnejšie modely tvoria tretinu predajov Apple, u Samsungu tieto modely tvoria takmer 60% predajov.

To znamená, že Apple predáva viac prémiových smartfónov v USA, čo prispieva k vyšším príjmom spoločnosti Apple z predaja smartfónov. CIRP definovala „vlajkové“ modely ako aktuálne modelové rady smartfónov, čo v prípade Apple zahŕňa všetky modely iPhone 15 a modely Galaxy S23, S24, Flip a Fold. Výsledky naznačujú, že Apple úspešne prilákal zákazníkov, ktorí uprednostňujú nákup najnovších a najvýkonnejších modelov, čím dosiahol vyšší podiel na trhu prémiových zariadení.

samsung vs apple

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: