skladaci iphone

Skladací iPhone by mohol mať túto zaujímavú funkciu

Apple pracuje na technológii, ktorá by umožnila iPhonom alebo iPadom s ohybnými obrazovkami detekovať pád a okamžite sa zložiť na ceste k zemi, aby minimalizovali poškodenie.

“Skladací iPhone alebo iPad by v budúcnosti mohol obsahovať funkciu detekcie pádu a sám sa zavrieť aby ochránil displej pred rozbitím alebo poškodením.“

Apple už dlhšie pracuje na zariadeniach s ohybnými displejmi, ako je skladací iPhone alebo iPad. Novo odhalená patentová prihláška opisuje spôsoby ochrany takýchto zariadení. Či už sa zariadenie ohýba v pantoch alebo sa obrazovka dá vytiahnuť zo základnej šasi, Apple navrhuje, že samotný displej sa môže zložiť samovoľne.

Konkrétne by to mohol urobiť vtedy, keď detekuje potrebu. To znamená, keď detekuje, že zariadenie vypadlo užívateľovi z ruku. Na toto by sa mohol používať senzor na detekciu vertikálneho zrýchlenia, napríklad zrýchlenia voči zemi. Ak senzor detekuje, že mobilné zariadenie používateľovi vypadlo z ruku, skladací iPhone sa môže aspoň čiastočne zavrieť aby ochránil displej.

Tento návrh by jasne vyhovoval pre skladací iPhone alebo iPad. Je teda viac ako pravdepodobné, že sa v budúcnosti dočkáme skladacích zariadení od Apple.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: