tiktok na iphone

Aplikácia TikTok na iPhone bude možno minulosťou

Americká vláda dala spoločnosti TikTok ultimátum. Buď sa zbaví svojho čínskeho podielu do 30 dní, alebo bude zakázaná v USA. Bude teda aplikácia TikTok na iPhone minulosťou?

“Aplikácia TikTok na iPhone môže byť v USA zakázaná. Spoločnosť ByteDance má 30 dní na to aby sa zbavila závislosti od číny, inak BUDE TikTok v USA zakázaný.“

Toto rozhodnutie je reakciou na obavy o národnú bezpečnosť a ochranu osobných údajov miliónov amerických používateľov populárnej aplikácie na zdieľanie videí. TikTok je vlastnený čínskou spoločnosťou ByteDance, ktorá vlastní 80%. Zvyšných 20% patrí americkým investorom ako Sequoia Capital a General Atlantic. Americké ministerstvo financií tvrdí, že ByteDance predstavuje riziko pre národnú bezpečnosť, pretože môže byť nútená odovzdať údaje o používateľoch čínskej vláde.

TikTok sa bráni tým, že jeho údaje sú uložené mimo Číny a že nikdy nezdieľala žiadne informácie s čínskymi orgánmi. Spoločnosť tiež hľadala spôsoby, ako znížiť svoju závislosť od Číny a zvýšiť svoju transparentnosť a dôveryhodnosť. Napríklad v auguste minulého roku oznámila plán na vytvorenie globálneho centra pre transparentnosť a zodpovednosť v Írsku. Americké ministerstvo financií navrhlo riešenie, ktoré by umožnilo TikToku pokračovať v prevádzke v USA za predpokladu, že ByteDance sa zbaví svojho podielu v aplikácii a prenesie ho na americkú spoločnosť. Tento plán by tiež vyžadoval presunutie údajov o používateľoch do USA a ich odstránenie z Číny. Niektoré americké spoločnosti už prejavili záujem o kúpu podielu v TikToku. Medzi nimi je napríklad Microsoft, ktorý už rokuje s ByteDance o možnej dohode. Ďalšími potenciálnymi kupcami sú Oracle a Walmart.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: