výkon m3

Výkon M3 je nakoniec vyšší v jednojadrovom meraní ako Elite X

Výkon M3 v oblasti jednojadrového výkonu a energetickej efektívnosti je lepší ako výkon čipu Snapdragon X Elite od spoločnosti Qualcomm.

„Výkon M3 v jednojadrovom meraní a energetická účinnosť je stále lepšia v porovnaní s novým čipom od Snapdragonu.“

Aj keď 12-jadrový čip Qualcomm dosahuje lepšie výsledky v viacjadrových testoch než 8-jadrový čip M3 v MacBooku Air, Apple M3 stále vedie v jednojadrovom výkone. Snapdragon X Elite má skóre približne 2 800 bodov v jednojadrových testoch Geekbench, zatiaľ čo výkon M3 dosahuje viac ako 3 000 bodov. V viacjadrových testoch dosahuje X Elite približne 14 300 bodov, čo je o 20 % viac ako M3, ktorý dosahuje okolo 12 000 bodov.

Energetická efektívnosť je ďalšou oblasťou, kde Apple vedie. Testy ukazujú, že Snapdragon X Elite spotrebuje približne 14 wattov pri vykonávaní úloh v Cinebench, zatiaľ čo M3 spotrebuje len 10 wattov. Tieto rozdiely naznačujú, že zariadenia s čipmi Apple budú mať dlhšiu výdrž batérie pri bežnom používaní. Treba však dodať, že Apple už pracuje na ďalšej generácii čipov M4, ktoré by mali byť uvedené na trh neskôr v tomto roku. Výkon nového iPadu Pro s čipom M4 naznačuje, že bude mať ešte lepší výkon ako Snapdragon X Elite v oboch kategóriách.

Celkovo môžeme povedať, že hoci Apple Silicon stále vedie v oblasti výkonu a energetickej efektívnosti, nový Snapdragon X Elite čip od Qualcommu výrazne zmenšil rozdiel medzi týmito dvoma platformami. S príchodom nových Copilot+ PC zariadení od Microsoftu sa tak objavuje skutočná konkurencia pre Apple na trhu notebookov.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: