zákaz aplikácie TikTok

Zákaz aplikácie TikTok v USA je opäť o niečo bližšie

Zákaz aplikácie TikTok v USA? Prezident Biden podpísal zákon s dôrazom na predaj TikToku alebo jeho zakázanie v Spojených štátoch.

„Zákaz aplikácie TikTok v USA je na spadnutie. Ak spoločnosť ByteDance aplikáciu TikTok nepredá do 9 mesiacov, bude v USA zakázaná.“

Pokiaľ materská spoločnosť ByteDance neuskutoční predaj TikToku do deviatich mesiacov, aplikácia by bola zakázaná v USA a odstránená z obchodu App Store. Zákon nezahŕňa okamžitý zákaz aplikácie TikTok. Namiesto toho dáva ByteDance deväť mesiacov na to, aby predal TikTok. Ak sa predaj uskutoční, Biden môže predĺžiť lehotu o ďalšie tri mesiace. No ak by sa predaj neuskutočnil, TikTok by bol zakázaný v Spojených štátoch.

Obchodné platformy, ako sú Apple a Google, by nemohli umiestniť TikTok do svojich obshodov s aplikáciami v USA. Spoločnosť ByteDance sa vo svojom vyhlásení zaviazala, že tento zákon napadne na súde, považuje ho za protiústavný. Tvrdia, že zákon by mohol ohroziť mnoho podnikov a umlčať veľké množstvo Američanov. Aj keď sa budú brániť, zároveň budú pokračovať v investíciách a inováciách na zabezpečenie, že TikTok zostane priestorom pre bezpečné zdieľanie zážitkov a inšpirácií.

Zákon vychádza z obáv o národnú bezpečnosť, keďže TikTok a ByteDance môžu predstavovať potenciálnu hrozbu. ByteDance opakovane tvrdil, že čínska vláda nikdy nepožadovala údaje o používateľoch TikToku v USA a že by ich ani neposkytli, keby sa tak stalo.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: